Mijn herstel als inspiratie voor een bedrijf

Dankzij de ayurveda wist ik voor mijn gezondheid te bereiken wat me tot dan toe via andere wegen nog niet gelukt was.

Mijn verhaal begint in 2015. In de jaren daarvoor had ik altijd een heel actief leven; een full-time drukke baan, partner, eigen huis, druk sociaal leven.. ik zat geen moment stil., nam weinig tijd voor ontspanning, was perfectionistisch en legde de lat voor mezelf hoog. Totdat het misging, eind 2015, mijn lichaam gaf aan dat het zo niet verder kon… het oordeel van de bedrijfsarts: een burn-out. 

Tijdens de jaren van herstel die daarna volgden kwam ik via mijn yogaschool voor het eerst in aanraking met ayurveda. De adviezen die ik kreeg van een ayurvedisch therapeut waren eenvoudig toe te passen; een plan voor mijn voeding, beweging & meditatie en een advies voor supplementen. Het resultaat verraste me! Ik voelde me al snel energieker, helderder, kon me steeds beter focussen, sliep beter en mijn stresslevels (cortisol) waren aantoonbaar lager.
Zo raakte ik geïntrigeerd in de ayurveda. De holistische kijk waarbij lichaam en geest voortdurend met elkaar in interactie zijn en elkaar wederzijds beïnvloeden. De kennis die al eeuwenoud is, maar eigenlijk meer toepasbaar dan ooit.

En de kruidenformules die je lichaam ontgiften en in zijn optimale staat kunnen brengen… fascinerend!
In 2019 besloot ik naar het Zuiden van India af te reizen, naar Kerala, waar ayurveda oorspronkelijk vandaan komt. Deze provincie ademt ayurveda; de juiste plek voor mij om me eens goed onder te dompelen. Ik deed een gezondheidskuur in een kuuroord, leerde alles wat los en vast zat over ayurveda, bezocht de heuvels waar ayurvedische kruiden groeien en probeerde zoveel mogelijk mensen te spreken over hun ervaringen met ayurveda. Hoe meer ik erover leerde, hoe meer het mijn interesse greep.
Tijdens deze reis maakte ik ook kennis met dr. V.A. Venugopal, ayurvedisch practitioner en traditioneel producent. Hij is inmiddels de 70 gepasseerd en bezit een heel leven aan kennis en ervaring op het gebied van ayurveda. Zijn missie is om de kennis van ayurveda verder in de wereld te verspreiden. Met zijn team ontwikkelt hij ayurvedische supplementen op basis van eeuwenoude formules. Hij gebruikt enkel 100% natuurlijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit en produceert volgens methoden die in de oude vedische geschriften beschreven staan; een manier waarbij de maximale werking van elk ingrediënt behouden blijft. Daarnaast werkt hij enkel samen met lokale kruidenplukkers en -telers die duurzaam werken, dus zonder bestrijdingsmiddelen en met oog voor het land.
In het ayurvedisch kuuroord ontstond bij mij het idee om Mayura op te zetten. Ik wil, net als dr. Venugopal  ook anderen laten ervaren wat ayurveda kan doen. Want daar ben ik van overtuigd; dat ayurveda ook jou kan helpen om gezonder, fitter en meer in balans te leven. Dat laat ik je graag ervaren.
Samen met dr. Venugopal werkte ik de jaren daarna aan het ontwikkelen van een supplement voor het brein. Een eeuwenoude ayurvedische formule aanpassen aan Westerse eisen en voorwaarden. Na drie jaar doorontwikkelen en testen is het eerste voedingssupplement van Mayura nu een feit: Brain+.